Svi strahuju od pete sezone serije "Kruna": Najveći problem će imati princ Hari

Hari i Megan su zbog svojeg multimilionskog ugovora sa Netfliksom koji producira superpopularnu seriju u vrlo nezahvalnom položaju.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svi znaju da su princ Hari i Megan Markl potpisali višemilionski ugovor sa Netfliksoom - spominjale su se cifre od 100 do 150 miliona dolara koje je odlučio da im da najveći digitalni striming servis. Stvari ne idu glatko. Naveliko se priča kako u Netfliksu, koji se bori sa velikim finansijskim problemima, nisu baš presrećni realizacijom planova i obećanja ambicioznog vojvodskog para.

U trenutku Megzita, bega Saksesovih preko Atlantika, izgradnje njihovog brenda kroz eksplozivni intervju s Oprom Vinfri, prepucavanja sa porodicom, činilo se kao da su toliko vruća roba da se isplati uložiti u Megan i Harija. Oni se, pak, nisu previše bunili oko činjenice da ruka koja ispisuje milionske čekove njima, takođe ulaže i 130 miliona dolara po sezoni u seriju "Kruna".

Autori hit serije "Kruna" u zadnji čas menjaju scenario: "Sad imamo veliki problem..."

"Kruna", koja bez mnogo laskanja prikazuje život britanske kraljevske porodice i njenih članova, kroz četiri sezone lagano se primakla najosjetljivijem delu priče, devedesetima, svim burnim događajima u zadnjoj deceniji 20. veka sa naglaskom na Lejdi Di, njen razvod od princa Čarlsa i njenu tragičnu smrt u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine.

U četvrtoj sezoni publika je gledala princezu Dajanu, koju je glumica Ema Korin. Portret Dijane doneo je Korin nominaciju za Emi nagrade. Ona je sjajno prikazala princezinu borbu sa poremećajima u ishrani, te njen komplikovan odnos sa drugim članovima kraljevske porodice. U petoj sezoni, čija će premijera biti kasnije ove godine, pokojnu princezu od Velsa igrat će Elizabet Debicki. Netfliks ima u planu da snimi i šestu sezonu koja će biti poslednja, a pratiće britansku monarhiju do današnjih dana, u 21. veku.

Nema sumnje, princ Hari "neće odobriti" prikaz njegove voljene majke u seriji u petoj sezoni. Tako misli poznata stručnjakinja za kraljevsku porodicu Tina Braun.

"Sledeća sezona Krune Hariju se nimalo neće svideti u celini. A, bez sumnje, neće mu se svideti prikaz njegove majke", rekla je Braun za The Daily Express.

"Iako ne znamo detalje, samo ime glumice koja će glumiti Dajanu, znamo da se Hariju, ali i drugim članovima kraljevske porodice, ništa do sada snimljeno o lejdi Di nije dopalo."

Prijatelji princa Čarlsa kažu da je serija "Kruna" zasnovana na lažima

Netfliks se, kako su pisali britanski mediji, već suočio s otporom Palate pri radu na seriji. Peta sezona koja se bavi razdobljem kojeg se većina vernih gledalaca "Krune" i te kako dobro seća, učiniće seriju još kontroverznijom.

Braun podseća da je Hari u intervjuu s Oprom Vinfri priznao da je pogledao pokoju epizodu "Krune", ali da je ostalo gotovo neprimećeno zbog eksplozivnih otkrića u tom razgovoru.

Doduše, odbegli princ nije uvek bio oštar prema autorima serije. Mesec dana pre Opre, u februaru 2021. godine, u emisiji "The Late Late Show With James Corden" izjavio je kako je "Kruna" fikcija s elementima istine.

"Mnogo mi je prijatnije da gledam "Krunu" nego da čitam priče o mojoj porodici, supruzi i meni", rekao je tada.

Kraljevska porodica, bez obzira na to što Hari radio i govorio i bez obzira na njihove izjave, prema tvrdnjama Tine Braun "vrlo je nesrećna" što se "Kruna" i dalje snima i ima izuzetnu gledanost. Različitim potezima su čak pokušavali da utiču na snimanje.

"Kad god mogu, zaustaviće snimanje. Gde god imaju uticaja, iskoristiće priliku da nešto naprave", rekla je Braun.

"Na primer, iz koledža Eton (gde su se školovali prinčevi Hari i Vilijam) odbili su da daju dozvolu za snimanje na prostorima ustanove. To je, nedvosmisleno, bio znak da na Etonu slušaju princa Vilijama i da nisu želeli da povrede njegova osećanja. Odlučili su jasno da pokažu da neće imati ikakve veze sa serijom, da im neće pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu