Još jedan film povučen sa festivala u Vrnjačkoj banji

Posle reditelja Dušana Milića, koji je zbog neadekvatnog prostora, ali i termina, povukao svoj film "Mrak" iz selekcije 46. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, na isti korak odlučila se i ekipa filma "Usekovanje".

Izvor: B92, Novosti
Podeli
Foto: Depositphotos/flas100
Foto: Depositphotos/flas100

"Slično kao i sa "Mrakom" organizatori su naš film "Usekovanje", umesto na letnju pozornicu, smestili u bioskop, u neodgovarajući termin", kaže za "Novosti", producent Zoran Janković iz "Košutnjak filma".

Debitantski film Siniše Cvetića premijerno je prikazan nedavno, na 50. Sofestu, gde je dobio nagradu publike.

Nema Štimca i "Mraka" u Vrnjačkoj Banji; Direktor festivala za B92.net: "Možemo i na sud"

"Usekovanje" predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana, Jovana, koga igra Pavle Mensur, u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi.

Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Dok roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, Jovan krije od njih da se drogira. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.

Ostale uloge u filmu tumače Dubravka Kovjanić, Bojan Žirović, Marko Grabež, Aleksandar Đurica, Jovana Gavrilović, Zlatan Vidović...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu