Bivši fudbaler Zvezde ne razume Ronalda: Da sam na njegovom mestu, ne bih bio ovde

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Spiridonović govorio je za austrijski nedeljnik "Profil" o svom odlasku u Saudijsku Arabiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Krilni fudbaler trenutno nastupa u drugoj ligi za Hajer i smatra da je put Bliskog Istoka pravi za svakoga ko želi da zaradi ozbiljan novac.

"Ako hoćete da unovčite svoju karijeru, ovo je pravo mesto", rekao je Spiridonović.

Objasnio je kako izgleda život u Saudijskoj Arabiji.

"Ovde je drugačiji mentalitet. Mnogo je zabrana, kao što su, na primer, ispijanje alkohola i šetanje pod ruku sa ženom na ulici. Mada, upoznati ženu ovde je svakako teško, a i mislim da ne bi trebalo rizikovati. Postoji mnogo pravila i sva su stroga, ali svi bi došli ovde jer ne žele da kasnije brinu o svojoj budućnosti. Kritičari svašta prićaju, ali ne bi pritekli u pomoć onome ko se nađe u problemu i bez novca nakon karijere. Ja razumem svakoga ko ode negde da bi olakšao život sebi i porodici. Bili smo veoma siromašni i u suštini nismo imali ništa. Zato sam želeo bolji život za sebe i svoju porodicu. Morao sam da napustim svoj dom i godinama se brinem sam za sebe. Morate biti mentalno veoma jaki da biste uspeli. Imao sam mnogo prepreka na putu. Ja sam normalan i prizeman dečak, ali ako osećam da se prema meni nepravedno postupa, neću to progutati. Mnogi ljudi nisu mogli da se nose sa mojom direktnom i iskrenom prirodom. Da sam na vreme bio usmeravan kako treba moj put bi sigurno bio drugačiji", dodao je Spiridonović.

Nije mu jasno šta tu rade svetske zvezde koje su svakako već zaradile mnogo novca.

"Da sam na mestu Kristijana Ronalda, ne bih došao ovde. Toliko je novca zaradio, a želi još. Ja to ne razumem", smatra on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu