1. Sweet Lou je sjajan sezonski igrac ali mu fizicke predispozicije nisu dozvolile da bude starter, pogotovu u plejofu kada se igra na noz. To smo mogli da vidimo i na utakmicama Klipersa protiv Denvera, Denver je konstantno napadao upravo Lou-a.

  Dobar igrac ali iskreno me nerviralo ono njegovo pecanje licnih. To isto rade mnogi igraci: Lilard, Dzimi, Kajli, Harden, CP3 itd.

  Ostace u secanju ona sezona kada su zajedno igrali Lou i Galinari, obojica specijaliste za licne greske a sutirali slobodna bacanja preko 90%.
  (bskfan, 19. jun 2023 12:29)

  # Link komentara

 2. @Vladimir - evo zašto:
  Za trenera koji zna prava blagodet. Tih sezona Klipersi nisu bili nešto - ali su imali Lua. 1. postava se pobije sa onom prvom postavom. I egal je. Početkom 2. četvrtine uđe Lu i napuni 2. postavu neprijatelja. I to isto u 2. poluvremenu. A na kraju, dok je egal, uđe u zadnja 3 minuta i donese pobedu.
  Tako Lu je za sve te kao-Meloun šematske duduke NBA bio nerešiva taktička enigma. Iznenađenje, koje ih iznenadi na početku sezone, pa u sredini, pa na kraju sezone. Neke iznenadi i u PO. A svejedno i dogodine. Da je bio prvotimac ne bi bio timski tako koristan. A i jer nema taj "japaja" karakter, "ja-prvotimac". Što se vidi iz...
  ...toga što je mekanog karaktera, pa me je bilo teško da kaže NE. Velikom broju takođe senzibilnih osoba. Što je najzad dovelo do kuršlusa, i jedna je izrazita lepotica tresnula rukom o sto: "Lu, ne može više ovako! Odsad živiš samnom." Lu, umilan, nije hteo nikakvu dramu i pristao je. Što je izazvalo veliko nezadovoljstvo druge izrazite lepotice. Tresnula je rukom o sto i ona: "Dosta je bilo, odsada Lu ti živiš samnom!". Suptilni je Lu, šta će, i na to pristao. Što je dovelo do eksplozivne komunikacije njih dve. Sa krajnje neočekivanim ishodom: njih su dve odlučile da će živeti u troje.
  Pošto je već bilo rešeno nekonfliktni je Lu samo mogao to neminovno da prihvati. I tih je par sezona života u troje bio biran za najboljeg 6. igrača NBA. Čovek nije prvi igrač, pa je kao treći bio najbolji šesti, počinjući u postavi drugoj.
  (znanje-imanje, 18. jun 2023 19:58)

  # Link komentara

 3. Nije mi jasno zašto je bio igrač sa klupe, bukvalno je zatrpavao koš protivnika...
  (Vladimir, 18. jun 2023 18:32)

  # Link komentara

 4. Lu i Kraford najbolji 6. igraci prethodnih 20 godina.
  Djinobilija ne mogu racunati kao igraca sa klupe
  (Gost777, 18. jun 2023 17:50)

  # Link komentara

 5. Gledao sam ga uzivo pre par godina, Clippers vs Spurs u LA-u. Bio najbolji na terenu bukvalno
  (Jataganac, 18. jun 2023 17:40)

  # Link komentara

 6. Izuzetno koristan igrač, gde god da je igrao.
  (neđo, 18. jun 2023 17:33)

  # Link komentara

 7. legendarni sesti igrac
  (Krok, 18. jun 2023 16:36)

  # Link komentara

 8. Lu je ubica, definicija vrhunskog prangijaša bez savesti. Ušao hladan ili vruć moraš poštovati tu puter ruku.

  Inače neverovatno kako nikad nije bio Ol star igrač bar jednom a bilo je sezona sa laganih 20-25 poena na samo 20+ minuta. A bili su pozivani razni Džef Tigovi i slični bezveznjaci.
  (zvezdale, 18. jun 2023 16:33)

  # Link komentara

 9. Potcenjen igrač.
  (ceda, 18. jun 2023 16:28)

  # Link komentara