- Vesti -

Kad Stela otpeva "Ej dragi, dragi", rasisti polude, a Hrvati jedva dočekaju: "Srbi vređaju" VIDEO

Na socijalnim mrežama vlada ratno stanje zbog objave tamnopute pevačice, koja je sa najboljim srpskim trubačem snimila rimejk kosovske izvorne pesme.

Izvor: B92
Podeli

Prelep glas Stele Muleke iz Konga u kombinaciji sa perfektnim zvukom truba "Big benda" i kosovskom izvornom pesmom "Ej dragi, dragi" koja se zapravo u originalu zove "Usnila je dubok sanak" umesto muzike za uživanje, postala je poprište nacionalističko-rasističkih sukoba na društvenim mrežama.

Poruke, koje je sačinila ekstremno neobrazovana osobe, kojoj je namera bila čista provokacija, duboko su povredile gošću iz Konga. Prenosimo vam poruke koje je korisnik koji se krije iza profila "Srbski pokret otpora" uputio Steli:

Foto: PrintScreen Instagram
Foto: PrintScreen Instagram

Foto: PrintScreen/Instagram
Foto: PrintScreen/Instagram

Duboko povređena pevačica se oglasila na Instagramu:

"Provela sam mesec dana učeći da igram kolo sa svojim sjajnim kumom i šest meseci sam učila srpski jezik, kako bih mogla da upišem fakultet ovde na masteru , gde sam plakala svaki dan jer nisam dovoljno znala srpski, ali sam uz pomoć prodice položila sve ispite na srpskom sa ocenama 9/10, osim ekonometrike iz koje sam imala nižu ocenu", napisala je Stela, a onda dodala da je pesmu o Kosovu i Metohiji otpevala samo zbog ogromne ljubavi prema Srbiji i objasnila svoje poreklo.

"Razumem da je Kosovo osetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo otpevala zbog popularnosti i slave imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogadja. Kao prvo, ja nisam iz Amerike, već iz Afrike. Kao drugo, to nije džungla, nemam divlje životinje u dvorištu, niti sam dosla u Srbiju jer sam migrant. Žao mi je svih vas koji pričate o kulturnom odobravanju, ili da je mešanje rasa genocid, jer vidim da imate toliko mržnje u sebi da morate da je usmerite na nekoga. Ali ta osoba neću biti ja."

"Izvinjavam se ako želite da vaša snajka ima plave oči i zlatnu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i ostajem ovako i ovdje. Jedini način da napustim Srbiju jest da budem deportovana, što se neće dogoditi jer se svaki dan trudim da ne prekršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonom i poštujem ga", poručila je rasistima.

Otkrila je i da rasisti uznemiravaju i njenu porodicu na društvenim mrežama. "I ostavite na miru moju porodicu - ne šaljite im poruke na Instagram i Facebook kako ne želite crnce i crnkinje u Srbiji jer veliki deo vas živi u inostranstvu - u Africi, Americi, Aziji - i niko vam ne govori da se vratite u svoju zemlju", poručila je Stela.

Ni hrvatski mediji nisu propustili ovu temu, pa dominiraju naslovi "Rasisti iz Srbije", vešto izbegavajući činjenicu da je reč o nekolicini ekstremistički raspoloženih izgrednika, koji će zasigurno u Srbiji zbog vređanja na rasnoj i nacionalnoj osnovi biti procesuirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu